5/5  via

Gemiddeld  5/5 via

Klantenservice | contact

Voordelen & Veiligheid

Branches

Hoe werkt het?

Terraskoeling pakketten

Onderdelen & accessoires

Klantenservice

Advies? Bel 085 1301586

Vind het beste iMist pakket voor jouw terras

Vul de lengte van jouw terras in en zie direct het pakket dat bij jouw (horeca)terras past.

Hoe werkt een terraskoeler? | I-Mist.nl

Terraskoelers zijn een opkomende trend. Tijdens de warmere dagen van het jaar zorgt de installatie namelijk voor een verkoelende effect. Er zijn diverse soorten terraskoelers, het grote verschil zit hierbij in het aantal nevelpunten. Dit geeft namelijk aan tot welke oppervlakte u uw terras kunt verkoelen. De nevelpunten, ook wel nozzles genoemd, regelen de vloeistofstroom. Met andere woorden de hoeveelheid water die uit het spuitstuk komt. Door de kwalitatieve nevelpunten werkt het water verkoelend maar wordt het terras niet waterig. De kleine hoeveelheid vocht kan dan ook tot wel zeven graden extra verkoeling bieden op uw terras.

Snel en eenvoudig uw terraskoeler aansluiten

Het aansluiten van een terraskoeler is geen hogere wiskunde. Het belangrijkste deel is het aansluiten van het RVS pijpen systeem. Met behulp van buisconnectors en montagebeugels is dit gemakkelijk en snel te verrichten. Het is belangrijk dat u goede voorbereidingen treft. Vaak raden wij het aan om als eerst te gaan kijken waar u de nozzles wilt hebben. Iedere buisconnector geeft u namelijk de mogelijkheid om een nozzle aan te sluiten. Daarna kunt u gaan brainstormen over hoe u uw buizensysteem wilt installeren. Hierbij is het belangrijk dat u ook alvast gaat kijken hoe u het buizensysteem kunt gaan wegwerken op een zodanige manier dat de installatie nauwelijks opvalt.

Na het aansluiten van het RVS systeem moet u de eindafsluiter bevestigen aan de laatste RVS pijp. De eindafsluiter zorgt ervoor dat u uw terraskoeler na gebruik kunt schoonmaken. Door de eindafsluiter open te zetten gaat het oude water namelijk uit de koeler en is er weer ruimte voor nieuw water. Op deze manier heeft u altijd vers en hygiënisch water. De volgende stap is het aansluiten van de hogedrukslang op het begin van het RVS systeem. Wanneer u dit heeft gedaan is de montage afgerond.

Het installeren van een terraskoeler

Het andere uiteinde van de hogedrukslang sluit u aan op de iMist. Door de machineconnector in het linker aansluitpunt te drukken bent u eenvoudig en snel klaar. De twee blauwe waterslangen gebruikt u voor de waterfilter. Druk hierbij de twee kale uiteindes van de slangen op het waterfilter. Houd wel in de gaten dat het water via één specifieke kant naar binnen moet! De ene waterslang van de terraskoeler gaat naar de kraan en de andere moet worden aangesloten op de iMist. Het is de bedoeling dat de waterslang wordt geplaatst op het rechter aansluitpunt van de terraskoeler.

Het laatste punt van installatie is het aanbrengen van de nozzles. Daarna is de terraskoeler klaar voor gebruik!

De terraskoeler is gemakkelijk te bedienen met de handige app. Hiermee kunt u vanuit uw stoel de terraskoeling besturen. De app is te downloaden in via Google Play en de App Store. Mocht u nog meer informatie en duidelijk hebben over de terraskoelers willen hebben. Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op I-Mist.nl. Hier vindt u alle overige informatie en ook een handig filmpje over de montage en installatie.

Vind het beste iMist pakket voor jouw terras

Vul de lengte van jouw terras in en zie direct het pakket dat bij jouw (horeca)terras past.